Håkan Juholt till BT: "Har inte hunnit säga förlåt än här i Borås..."

I dag var Socialdemokraternas ordförande Håkan Juholt i Borås och Skene. Han är ute på den så kallade Förlåt-turnén. BT mötte honom utanför Redcats i Viared. Se klippet längst ned i artikeln!
Borås • Publicerad 28 november 2011
Foto: 
Foto: 

Han är ute och träffar olika företrädare. I dag var han på Redcats och talade med fackföreningarna Handels och Unionen om rätten till trygga anställningar, om arbetsrätt. Bland annat.

Han säger att mötet med fackföreningsfolket inte handlade om bostadsaffärer och annat.

– I början av turnén var det sådana frågor. När krutröken har lagt sig så ställer sig alltfler frågan: Vad var det som hände, egentligen? Här inne var det inga sådana frågor alls. Här handlade det om arbetsplatsen och vad vill göra för arbetsmiljön.

Men du måste väl ha mött en oro kring opinionssiffrorna och de låga förtroendesiffrorna för dig?

– Självklart. Det tar jag på allvar, för det är så många människor som förväntar sig att vi ska göra bättre. Men politik är inget sprinterlopp – det är ett maratonlopp. Jag har hela tiden varit inställd på att springa 4,2 mil. Det är mer än tusen dagar kvar till nästa val.

 

Foto: Krister Persson.

Krister Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.