Annons

Gjorde u-sväng på 41:an – får böta 16 000 kronor

Mannen svängde ut från en parkeringsficka på riksväg 41 utan att se sig för. Då orsakade han en krock. Nu döms bilisten till böter.
Borås • Publicerad 1 september 2017
Bakgrundsbilden är från en annan olycka på riksväg 41.
Bakgrundsbilden är från en annan olycka på riksväg 41.Foto: Niclas Liljenby

Krocken gjorde att de två männen som satt i den andra bilen fick föras till sjukhus med skador på bland annat rygg och armar.

– Den ena bilen hamnade på taket i diket. De två personerna som färdades i bilen tog sig själva ur bilen men fick föras i ambulans för kontroll, sade Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Borås, strax efter händelsen.

Annons

Olyckan inträffade i höjd med Sobacken i september 2016. Bilisten som gjorde u-svängen blev efteråt misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

I april åtalades han.

När tingsrättens dom föll i veckan stod det klart att mannen får böta 16 000 kronor. Dessutom blir han skyldig att betala skadestånd på totalt 10 000.

Joel Besseling
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons