GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Güldenpfennig om orangeriet: "En fördubbling av kostnaderna"

Efter votering sa kommunstyrelsen ja till orangeriet i Stadsparken.
Borås • Publicerad 27 januari 2014
Foto: Arkiv/Mark och Landskap ABi Väst

Det var en oenig kommunstyrelse som i dag beslutade att satsa på ett orangeri i Stadsparken. Allianspartierna liksom Krister Maconi yrkade på återremiss av kommunstyrelsens förslag att ge lokalförsörjningsnämnden drygt 31 miljoner kronor för att bygga ett orangeri med rådrum i Stadsparken.

Falco Güldenpfennig (KD), ordförande i lokalförsörjningsnämnden, har tidigare varit kritisk till projektet på grund av att kostnaderna ökat.

– Det har blivit en fördubbling av kostnaderna. Det är pengar som skulle ha räckt till en stor förskola med sex avdelningar. Är det rätt att göra det här eller ska vi tänka om, frågade han sig själv och övriga politiker.

Ulf Olsson (S) jämförde rivningen av den gamla teatern i Stadsparken med ett öppet sår och antydde att orangeriet kunde bli det plåster som behövs för att läka.

– Stadsparken är en känslig miljö som många har åsikter om. Det som ersatte stadsteatern, de grekiska kolonnerna, gjorde inte många glada. Det är inte så vackert. Vi måste skapa något som återställer, något som sticker ut och är intressant, sa Ulf Olsson (S).

Ulf Olsson lyfte också för att fler delar i Stadsparken behöver ses över i framtiden. Stadsparksbadet stod först på hans lista, men är också det mest omfattande kostnadsmässigt.

– Grönytorna bakom Grand skulle kunna förädlas och området vid golfbanorna kan upplevas som tämligen otrygga.

Efter att votering avgjort att frågan skulle avgöras under dagens sammanträde valde alliansparterna att inte delta i omröstningen. Valet stod mellan kommunstyrelsens förslag och att avslå förslaget. Med röstsiffrorna 7-1 avgjordes frågan. Slutligt beslut ifråga om orangeriet fattas av kommunfullmäktige.

Läs hela artikeln i morgondagens papperstidning eller i eBT.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.