Fullt av barn när luftkuddemannen kom till stan...

"Kivas inte-Brottas bara på mattan-Knuffas inte" det är uppmaningen till alla skollovslediga som prövar på "Luftkuddeland" i Boråshallen.
Borås • Publicerad 11 februari 2008
Isabell Holström och Elin Bidemyr har kuddkrig på stången.
Isabell Holström och Elin Bidemyr har kuddkrig på stången.Foto: PeGe Johansson

Fullt med barn som, hoppar, har kuddkrig, klättrar i torn, ålar under hinder, allt medan föräldrar sitter på läktaren och tittar på.

Full fart överallt. Mest populärt att få klä ut sig som en sumobrottare och sen utmana bäste kompisen, eller ha kuddkrig på en stång. Isabell Holström och kompisen Elin Bidsemyr utkämpar en jämn duell på stången och bägge säger i kör:

– Jag vann!

De flesta av årets vinterlovaktiviteter är gratis, men "Luftkuddeland" kostar pengar, en timma 60 kronor, 2 timmar 80 kronor och hela dagen 120 kronor.

"Borgmästaren i luftkuddeland" Jan Svensson har kommit till Boråshallen med en av sina två ävertyrslekplatser.

– Nu i sportlovstider är allt uppbokat, denna veckan Jönköping och Borås. Nästa vecka Helsingborg och Malmö, sen Gevle och Västerås sen avslutas årets sportlovsveckor i Hudiksvall och Sundsvall. Det är ett kul jobb att jobba med barn, det ger inte så stora förtjänster att resa omklring i Sverige, men jag klarar mig på mina luftkuddar och jobbar bara 25 veckor om året, berättar den kringresande "luftkuddemannen".

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.