Full fart i sommarkyrka

Vägkyrkan har öppet varje dag.
Borås • Publicerad 21 juli 2008

Att ta sig en kopp kaffe i kyrkan kan tyckas konstigt om man är från Italien. Men inte i Gustav Adolfs kyrka i Borås. Där används kyrkan som samlingspunkt mellan gudstjänsterna.

Under några sommarveckor har vägkyrkan hållts öppen varje dag av frivilliga eldsjälar. Kaffe­servering, guidning och försäljning av handarbete för välgörande ändamål är bara ett urval av aktiviteterna.

– Här i kyrkan har vi en plats där alla möts, säger Ingvar Persson som är guide.

Han berättar om den italienska besökaren som inte tyckte kaffeserveringen var något för en kyrka. Men vägkyrkan i Borås är en plats för samvaro utöver predikan.

Organisationen Individuell människohjälp har försäljning av bland annat vykort tillverkade i Indien. Vinsten av de miljövänligt tillverkade varorna går till föreningens projekt.

–?Vi jobbar med hjälp till självhjälp. Det senaste har fokus legat på att hjälpa barn i Tibet att kunna gå i skola samt till att stötta barn i Afrika vars föräldrar dött i aids, säger Maj-Britt Andersson som är ombud.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.