Fritidsledare släppt – fortfarande misstänkt för våldtäkt mot barn

Fritidsledaren i Borås kommun som suttit häktad för sexövergrepp på en tolvårig flicka har släppts, fast han misstänks fortfarande för våldtäkt mot barn.
Borås • Publicerad 25 mars 2010

- Misstankarna har varken försvagats eller förstärkts. Men det finns inte tillräckliga skäl att hålla kvar honom i häkte under den fortsatta utredningen, säger åklagaren Hedvig Nählinder.

Mannen i 25-årsåldern har hela tiden nekat.

– Både han och hans anhöriga är lättat över att han släppts ur häkte, säger försvarsadvokaten Jan Elgmark.

Förra sommaren var mannen ledare i en verksamhet där flickan deltog. Senare under året ska han vid upprepade tillfällen ha träffat henne i sin lägenhet och haft sex.

Han misstänks inte för hot eller våld. Men sex med någon som inte fyllt 15 år är i princip alltid brottsligt och brukar rubriceras som våldtäkt.

Fritidsledaren, som inte är dömd för brott, har arbetat flera år inom kommunen och är fast anställd. Han har stängts av från sitt jobb.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.