Frias från kassaskåpsstöld

Den man i 40-årsåldern som åtalades för att ha stulit ett kassaskåp från Bosättningspiraten i juni 2009 frias.
Borås • Publicerad 14 december 2010
En ivrigt skällande vakthund håller koll innanför stängslet till Bosättningspiraten där tjuvar kunde baxa ut ett 3 ton stort värdeskåp.
En ivrigt skällande vakthund håller koll innanför stängslet till Bosättningspiraten där tjuvar kunde baxa ut ett 3 ton stort värdeskåp.Foto: Frida Klingberg

Det var i juni 2009 som ett stort kassaskåp stals från Bosättningspiraten i Rångedala. Totalt fanns det över 300 000 kronor i kontanter i skåpet. På platsen hittade polisen en bit av en registreringsskylt och senare hittades även kassaskåpet av en privatperson utanför Tranemo.

Under utredningen hittade polisen den hyrbil som användes vid stölden och man kom även fram till att mannen i 40-årsåldern hade hyrt bilen under det aktuella dygnet. Det går också att bevisa att bilen kört en motsvarande sträcka och att mannens mobiltelefon använts inom samma område. Det går dock inte att binda mannen, varken till brottsplatsen eller till fordonet som användes vid stölden och därför frias han.

Anna Claesson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.