unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fri läxhjälp tillbaka i Borås

Mattecentrums läxhjälp återkommer till Borås.
Från och med onsdag kan grundskole- och gymnasieelever i Borås få hjälp med sina matematikstudier hela höstterminen.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

2014 började Mattecentrum med gratis läxhjälp för Boråselever. Fram till jul kommer den ideella föreningen två gånger i veckan finnas på plats på Bäckäng och Sven Eriksongymnasiet.

– Gensvaret är jättestort och det känns väldigt roligt att kunna ge det här stödet till de som känner att de behöver hjälp, säger Maya Perez Aronsson, regionsansvarig för Mattecentrum Sydväst.

– Matte, som mycket annan undervisning, bygger mycket på självstudier och det är inte alltid som föräldrar eller syskon har möjlighet att hjälpa en, fortsätter hon.

Hjälpen, som ges av frivilliga civilingenjörer och matematiker, är tillgänglig för både grundskole- och gymnasieelever, samt studerande vid Komux. Främst är det de äldre eleverna som söker stödet.

– Ju mer avancerad matten är desto svårare är det väl oftast att få hjälp av anhöriga. Då kan man i stället få hjälp av oss, säger Maya Perez Aronsson.

Mattecentrums verksamhet i Borås fortsätter även under vårterminen.