Annons

Fotbollslegend gästade Borås

Benno Magnusson med ett förflutet i Blomstermåla IK, Kalmar FF, Åtvidaberg, Kaiserslauten , Herta Berlin och Svenska VM truppen till VM i Västtyskland 1974, var gäst på november månads Idrottskafé i Boråshallen.
Borås • Publicerad 3 november 2009
Fotbollsprofilen Benno Magnusson, VM truppen 1974, Stig Hagberg, legendarisk sportjournalist och Henry Larsson, legend från Elfsborgs SM guldlag 1961, studerar Borås fotbollskung Sven Jonasson.
Fotbollsprofilen Benno Magnusson, VM truppen 1974, Stig Hagberg, legendarisk sportjournalist och Henry Larsson, legend från Elfsborgs SM guldlag 1961, studerar Borås fotbollskung Sven Jonasson.Foto: 

Den legendariske sportjournalisten Stig Hagberg, Sportchef på Borås Tidning mångårig sportjournalist på Expressen intervjuade Benno Magnusson om hans fotbollskarriär. En karriär som hade sin absoluta topp vid VM i Västtyskland 1974.

Ett VM då Sverige var på väg att bygga ett storlag, Ronnie Hellström blev vald till VM:s bäste målvakt, den unge Ralf Edström fick sitt stora genombrott. I kvartsfinalen mot Polen missade Staffan Tapper en straff och Svetrige slutade femma i turneringen.

Annons

Benno Magnusson berättade minnen från en framgångsrik fotbollskarriär, inte minst i bruksklubben Åtvidaberg som i år åter är tillbaka i allsvenskan.

Vid besöket på Idrottskafét guidades han på Idrottsmuseet av gamle storspelaren i Elfsborgs guldlag 1961 Henry Larsson.

– Jag hade precis slutat i Elfsborg och spelare några år i Gnosjö och vi var på väg med färjan Varberg-Grenå för att ha ett träningsläger. Med på färjan var en ung Benno Magnusson och hans moderklubb Blomstermåla som också skulle på träningsläger. Vi kom i samspråk och jag minns så väl hur Benno önskade att han skulle få en chans att spela för Elfsborg på Ryavallen.Men så blev det inte min fotbollskarriär höll på att ta slut, Benno Magnussons framgångsrika karriär hade precis startat, sa Henry Larsson.

Det var många roliga minnen som Benno Magnusson (55) gav den fulltaliga publiken på Idrottsveteranernas novembermöte.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons