Annons

Fortfarande livshotande för influensapatient från SÄS

Tillståndet är fortfarande livshotande för den man i 45-årsåldern med svininfluensa som i måndags kväll flyttades från Borås lasarett till Karolinska universitetssjukhuset.
Borås • Publicerad 25 november 2009
Sverige har kapacitet att vårda som mest cirka 25 personer i konstgjord lunga (Ecmo). En patient från SÄS vårdas för närvarande med Ecmo på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Sverige har kapacitet att vårda som mest cirka 25 personer i konstgjord lunga (Ecmo). En patient från SÄS vårdas för närvarande med Ecmo på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.Foto: Scanpix/ANDERS BRITTS

Enligt pressekreterare Ulla Sörensen vårdas mannen fortfarande i konstgjord lunga.

– Tillståndet är oförändrat. Vårdas man i konstgjord lunga så är det livshotande.

Annons

Det var i måndags förmiddag som mannen kom in till Borås lasarett med misstänkt svininfluensa. Hans tillstånd blev snabbt sämre, och efter konsultation av ett specialteam som flögs ned från Karolinska, flyttades han till Karolinska för Ecmo-behandling – så kallad konstgjord lunga.

På Borås lasarett vårdades sammanlagt sex patienter med bekräftad eller misstänkt svininfluensa på onsdagsmorgonen – en på intensivvårdsavdelningen, en på barnavdelningen och de övriga på infektionskliniken.

Den man i 30-årsåldern som under måndagen flyttades fråb Borås lasarett till Sahlgrenska vårdades fortfarande på förmiddagen i dag i respirator på intensivvårdsavdelningen. Innan dess hade han under en längre tid fått samma behandling på Borås lasarett.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons