Försäljare lurade sin arbetsgivare på drygt en halv miljon kronor

Den 47-årige försäljaren sålde badrumsinredningar för nästan 70 000 kronor för en Sjuhäradsfirmas räkning, men stoppade enligt åklagaren pengarna i egen ficka.
Dessutom lurade han sin arbetsgivare att beställa varor för nästan en halv miljon kronor.
I dag åtalas mannen för bland annat förskingring och trolöshet mot huvudman.
Borås • Publicerad 10 januari 2008

Under hösten 2006 arbetade den 47-årige hallänningen som föräljare åt ett Sjuhäradsföretag som säljer lyxiga badrumsinredningar.

Sex av de kunder som köpte exempelvis duschkabiner och massagebadkar av honom betalade med kontanta pengar. Men köpen registrerades oftast inte och försäljaren behöll pengarna själv, sammanlagt drygt 68 000 kronor. Det anser åklagaren som åtalat mannen för sex fall av förskingring.

Med hjälp av förfalskade ordersedlar lurade 47-åringen dessutom sin arbetsgivare att beställa hem varor för 470 000 kronor. Därför åtalas han också för trolöshet mot huvudman.

Likaså köpte han på faktura en miniräknare och böcker för sammanlagt 11 000 kronor i två bokaffärer i Varberg. Fakturan var utställd på hans arbetsgivare. För detta åtalas han för bedrägeri och bedrägligt beteende.

Mannen har för polisen erkänt en del av förskingringarna, men nekar till de andra anklagelserna.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.