Forsa kvarn värd för konstutställning

Tio utställare. Tio mycket olika stilar. En sak gemensamt. De har alla gått på kurs på Hemgården i Borås med Peter Waldenström som lärare.
Borås • Publicerad 2 augusti 2009
Liv Rosengren beundrar Stefan Thulins självporträtt.
Liv Rosengren beundrar Stefan Thulins självporträtt.Foto: Jan Pettersson
Ulrika Elofsson och Stefan Thulin är några av de som visar upp sin konst på Forsa kvarn.
Ulrika Elofsson och Stefan Thulin är några av de som visar upp sin konst på Forsa kvarn.Foto: Jan Pettersson

Under två helger finns oljemålningar från tio utställare att skåda på Forsa kvarn i Dannike. Detta är resultatet av en målarkurs som hållits med Peter Waldenströms ledning på Hemgården i Borås.

– Det är självklart jätteroligt och vi hoppas bara att det kommer några besökare, säger Ulrika Elofsson och Stefan Thulin som är två av utställarna. De berättar att man inför varje termin väljer ett tema att utgå från. Men det brukar inte alltid efterföljas.

– Nej, temat spricker alltid. Vi kommer inte ens ihåg temat som var nu. Alla är så olika och målar på så olika sätt, säger de och skrattar. Och att stilarna är olika råder det ingen tvekan om. Hjärtan, båtar, änglar, djur eller mer abstrakta motiv. Det verkar finnas något för alla smaker.

– Peter är väldigt bra på att locka ut det som vi har inom oss så det blir väldigt individuellt, säger Ulrika.

Anna Claesson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.