Flicka attackerad utanför skola i Borås

BORÅS Artikeln publicerades
Foto:Anders Ylander

En 14-årig flicka blev vid 8.30 på fredagsmorgonen angripen av en man med ett vasst föremål på Erikslund.

Engelska skolan och Erikslundsskolan låste dörrarna för utomstående efter händelsen.

Polisen inledde direkt på morgonen en sökinsats efter gärningsmannen med flera enheter. Mannen är enligt polisens signalement 35-40 år gammal, ljushårig med skägg och iklädd en svart luvtröja.

Flickan, som är elev vid en av de två skolorna i närområdet, fick enligt polisen mindre skärsår på armen av mannen som uppträdde hotfullt. Flickan har tidigare anmält samma man.

Rektor Therese Johansson på Erikslundsskolan bekräftar för BT att skolan är låst. I närheten ligger också Engelska skolan, som enligt skoladministratören Pernilla Gill också låst dörrarna.

– Jag kan inte kommentera mer just nu, vi jobbar med polisen, säger hon.

I ett meddelande till föräldrarna skriver Engelska skolan att aktiviteterna pågår som vanligt inne på skolan och att man kommer ha rastvakter ute, men att dörrarna hålls låsta för elevernas säkerhet.

Något som bekräftas av Boråspolisens inre befäl, Fredrik Zetterlund.

– I nuläget finns det inget som tyder på att andra elever var mål för angreppet. Polisen bedömning är att undervisning och andra aktiviteter kan bedrivas som planerat. Vi fortsätter med förhör i det här ärendet för att komma vidare.

På Erikslundsskolan och Engelska skolan går totalt cirka 800 elever.

Borås stad meddelade strax före klockan tio att händelsen ses som isolerad och att det inte finns något som tyder på en generell hotbild mot någon skola.

– Vi håller på att vidta åtgärder i närområdet. Det handlar om att vi kommer att plocka in eleverna i skolan tills vi fått ett annat besked, säger Bo Hansson, säkerhetschef vid Borås stad.

Enligt BT:s reporter Jasmin Frljevic har polisen spärrat av ett område kring Guliganernas klubbstuga, Gula villan intill Erikslundsskolan.

– De gör någon form av teknisk undersökning just nu. Det är en polis innanför avspärrningen som arbetar med något. Eleverna leker på skolgården intill och det är rastvakter ute – men ingen av dem har informerats om händelsen, säger Jasmin Frljevic.

Två poliser kom vid 09.30 ut från Engelska skolan. De har enligt BT:s reporter pratat med personal och målsägande.

Har flickan förts till sjukhus?

– Dra dina egna slutsatser, säger polisen på plats.

Han hänvisar vidare till polisens presstalesman i Göteborg.

Vid 10.30 togs avspärrningarna ned och polisen lämnade platsen.

BT:s reporter Jasmin Frljevic rapporterar att flera föräldrar nu hämtat sina barn från Engelska skolan.

Artikeln uppdateras