Flera misstänkta förhörs om våldsamt upplopp på Hässleholmen

Borås Artikeln publicerades
Foto:Petter Trens

Fem unga killar har hämtats till polisförhör som misstänkta för upplopp efter händelserna då en polis blev knivstucken på Hässleholmen.

En 17-åring som misstänks för knivdådet häktades i slutet av förra veckan för försök till grov misshandel och våldsamt upplopp.

Han nekar.

Men enligt åklagare var mellan tio och 30 personer på platsen där två poliser attackerades och en av dem träffades av knivstick.

– En hel del människor var väldigt nära då detta hände och som jag ser det kan de ha varit med i ett våldsamt upplopp, har vice chefsåklagare Ove Jäverfelt sagt till BT.

Hans bedömning är att åtminstone ett tiotal kan bli misstänkta för våldsamt upplopp och under tisdagen hämtades fem av dessa av polis för att förhöras.

På tisdagskvällen för två veckor sedan åkte polispatruller till Hässleholmen efter larm om att raketer avfyrades i samband med en fotbollsmatch med unga från Hässleholmen och Hulta. Det ledde bland annat till mindre gräsbränder, som ungdomarna själva släckte.

Därefter var det lugnt. Men lite senare skulle en patrull kontrollera en mopedist, vilket blev upprinnelsen till attacken mot två poliser.

En av dem ska ha träffats av ett knivstick på sidan av kroppen vid armhålan, när hon lyfte armen för att freda sig.

Det finns också vittnesuppgifter om kraftiga sparkar mot någon av poliserna och dessutom ska ett helt gäng ha kommit mot dem.

Poliserna hamnade i kraftigt underläge, men ganska snabbt kom flera patruller till undsättning.