Annons

Filmade sig själv och polisen – under vild biljakt

17-åring döms för vårdslöshet i trafik, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det efter att han tagit en bekants bil och jagats av polis med passagerare i baksätet.
Borås • Publicerad 11 maj 2018

En 17-årig man döms till 35 timmars ungdomstjänst i Borås tingsrätt efter att ha blivit stoppad av polis utan körkort i en bekants bil. Mannen har olovligen tagit bilen och stannades efter en biljakt med tre passagerare i fordonet.

Enligt mannen fick han panik när han såg polisen och ville inte bli av med sitt körkortstillstånd. Han vägrade stanna på polisens stopptecken och försökte undkomma polisen genom att öka hastigheten och köra på fel sida i rondell, uppe på trottoar och på fel sida av vägen. Andra trafikanter fick under jakten bromsa kraftigt för att undvika kollision med bilen.

Annons

Han stannade till slut efter att polisen tillkallat förstärkning och döms för vårdslöshet i trafik, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen döms också för att ha brutit mot den nya mobillagen då 17-åringen har ringt och filmat sig själv och polisen i backspegeln under bilfärden. Mannen nekade först till att ha haft mobil med sig men när förhörsledaren visade upp ett klipp på Instagram, föreställande mannen i bilen, erkände han.

Anton ÖhrströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons