Rolf Andersson löste tillstånd för boendeparkering så fort systemet infördes för lite drygt två år sedan.
För ett tag sedan gick hans tillstånd ut och skulle ha förnyats. Rolf Andersson missade dock att det var dags för nytt tillstånd och kort därefter satt det en p-anmärkning på vindrutan.
Han är väl medveten om att han gjort sig skyldig till ett formellt fel, men tycker ändå att en påminnelse hade varit på sin plats innan bilen lappades.
– Det är lätt att glömma en sådan här sak när tillståndet gäller i två år. Man borde få en påminnelse någon månad innan tillståndet går ut, säger han.
Rolf Andersson tycker att parkeringsbolaget, om inte annat, kunde ha som policy att sätta en lapp under vindrutetorkaren och tala om att det är dags att förnya sitt tillstånd.
Men Rolf Andersson kan inte hoppas på någon påminnelse nästa gång det är dags att förnya tillståndet.
Jörgen Fors, trafikingenjör på gatukontoret i Borås, tycker det är oturligt för dem som fått en p-anmärkning på grund av att de glömt förnya sitt tillstånd.
– Jag är inte beredd att lyfta ansvaret för det här från individen till myndigheten, säger han.
Boendeparkering ger boende inom respektive område möjlighet att parkera på särskilt anvisade platser i upp till sju dygn.
För att få boendeparkera krävs ett boendeparkeringstillstånd och en boendeparkeringsbiljett.
Tillstånd kan den få som är folkbokförd på en adress i något område där boendeparkering gäller och står som registrerad ägare till det fordon som ansökan görs för.
Ett hushåll kan få maximalt två tillstånd.
Boendeparkeringstillståndet kostar 200 kronor och gäller i två år. Biljetten som gäller i en månad kostar 150 kronor.
Tillståndet utfärdas av gatukontoret.
Biljetten för boendeparkerings biljetten kan köpas i parkeringsautomater inom området eller av Borås kommuns Parkerings AB.
Boendeparkeringen är knuten till respektive stadsdel.
Boendeparkeringstillstånd innebär ingen garanterad p-plats utan endast i mån av plats.
Källa: Gatukontoret