Fiber till alla AB Bostäders lägenheter

Valfriheten ökar för AB Bostäders hyresgäster. Bostadsbolaget ska utrusta alla lägenheter med fiberanslutning till Bornets öppna stadsnät.
Borås • Publicerad 11 mars 2010
Boende hos AB Bostäder kommer nu att få större valmöjlighet då bolaget drar in fiberkabel i sina fastigheter.
Boende hos AB Bostäder kommer nu att få större valmöjlighet då bolaget drar in fiberkabel i sina fastigheter.Foto: Gunnar Lundmark/ Scanpix

I dag har lägenheterna bredband, kabelteve och IP-telefoni antingen via kabeltevenätet eller Bornet.

Med den satsning som nu inleds får hyresgästerna långt större valfrihet att välja leverantörer av telefoni och bredband, säger informatör Cecilia Hallström på AB Bostäder. I framtiden är det också troligt att fiberanslutningen kommer att ersätta kabelteven och då kan hyresgästerna får fler kanaler att välja mellan.

– Om ett par år kan alla de omkring 7 000 lägenheterna vara anslutna till fibernätet som har större kapacitet.

Som ett pilotprojekt kommer nu 17 lägenheter på Torgilsgatan att utrustas med fiberanslutning. En utvärdering ska därefter ske. Den stora utbyggnaden beräknas starta nästa år.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.