Festavaldans för alla smaker i Seglora

Partytält, dans och musik. Precis som det ska vara.
Borås • Publicerad 10 augusti 2008
SegloraPajka spelar upp till dans. För de stora. Och för de små.
SegloraPajka spelar upp till dans. För de stora. Och för de små.Foto: Tomas Karlsson

I går var det festival i Seglora.

Seglora. Under fredagen och lördagen var det dags för den femtonde Seglorafestivalen i ordningen. Fredagen bjöd på band såsom Kaktus och Zikk, det sistnämna från Seglora. Lördagen, den stora festivaldagen, börjar med föreställning för de allra minsta: Pojken, flickan och draken, med skådespelaren Suzanne Rangstedt och gitarristen Bengt Magnusson.

Stampar takten

– Det ska finnas något som passar alla åldersgrupper, säger Fredrik Hemberg, en av arrangörerna.

Under allsången med Jan Hjalmarsson och Leif Lundberg stampar folk takten med foten mot gräsmattan och klappar takten. Ganska många sjunger med i Thomas Ledins dänga Sommaren är kort.

Tips från pappa

Några barn springer förbi. Ordningsvakter i neongula västar står en bit från ölserveringen. En kamera åker upp ur väskan och riktas mot scenen.

– Jag har inte varit här förut. Det var pappa som sa att det var bra, säger Jennifer Kawalec, 20 år från Borås, och tittar mot dansbanan framför scenen.

Testa på linedance

”Linedansarna”, med rutiga skjortor, jeans och cowboy-hattar, rör sig i takt till Rednex-låten i bakgrunden.

– Det här är ju bra, säger hon.

Efter några låtar får allmänheten testa på linedance. Efter en kort demonstration av dansstegen sätter de igång. Det ser ut att gå bra, oavsett om man har rutig skjorta på sig eller inte.

Kanske har det med den svängiga countrymusiken att göra. Eller med vädret. Solen börjar gå ner och ännu har inte en droppe fallit över Seglora. Det är med andra ord bra festivalväder. Och bra festivalstämning.

I år är det 15-årsjubileum för Seglorafestivalen. Från början var det en ren musikfestival, men nu är det mer av en familjefestival.

Under festivalens två kvällar hålls omkring tio uppträdanden, allt från visa till rock’n’roll.

Varje år besöks festivalen av omkring 800 gäster. 70-80 funktionärer jobbar under de två festivaldagarna. µ

Susanne Friberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.