En torkvinda med kläder, utställning, bar och modevisningar ingick i Fashion Days soaré på Simonsland i går kväll.
Borås • Publicerad 30 oktober 2010

Och förstås mycket mingel och modeprat.

Fashion Days arrangeras av Marketplace Borås och innehåller 49 olika aktiviteter varav gårdagskvällens soaré var en. Projektledare Sarah Norving, klädd i en lång diskret mönstrad klänning, var nöjd med den stora uppslutningen av modeintresserade gäster.

Kvällen ägnades åt att lyfta fram unga designers och det hölls ett antal modevisningar under kvällens lopp.

Först ut var Bellaobastian som inledde med en kollektion med mycket sammet i lila och mörkgrönt i plagg som förde tankarna till Gustav III:s eller franske kungen Louis XVI:s hov – förstärkt av mannekängernas makeup och rörelsemönster och förstås av barockmusik som spelades till de olika entréerna. Nästa kollektion var mer orientaliskt inspirerad med haremsbyxor och slinkiga tyger, allt visat av mannekänger med sotade ögon till orientaliskinspirerad musik.

Anna Maria Ivstedt, nyss hemkommen från utbildning i grafisk design i London, och systern Johanna Ivstedt som studerar konst i Göteborg hade arrangerat en utställning med grafiska bilder målade av dem själva och Johannas kurskamrater Louise Lam, Anthony Lappas och Sigrid Lindén.

Anna Maria Ivstedt har även gjort Fashion Days Magazine i år.

Under kvällen pågick en bloggtävling med namnet Blogg Battle. Ariana Vidackovic, 18 år, var en av dem som prövade lyckan och hon gick runt och fotade mannekänger och gäster för att illustrera sin blogg. Kvällen verkade lovande tyckte hon när BT träffade på henne i vimlet tillsammans med kompisen Ena Bilic, 19 år.

– Jag fotar och kommer att skvallra lite från kvällen, sade Ariana Vidackovic.

Publiken var en blandning av studerande från Textilhögskolan, Bäckängsgymnasiets designprogram och andra som helt enkelt var intresserade av mode. Svart dominerade publikens klädsel som så ofta i modesammanhang, men en och annan röd kappa eller jacka stack ut i mängden, liksom Anna Maria Ivstedts bruna kappa över en svartvit klänning.

De första gästerna hängde på låset redan en halvtimme före öppning och sedan fortsatte det strömma till folk under kvällens lopp.

I dag fortsätter Fashion Days med mer arrangemang.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.