Annons

Fart och kläm när Vänsterpartiet firade första maj i Borås

Internationalen gick med fart och kläm till taktfasta toner av Borås Kulturskolas musikkår, när Vänsterpartiet i Borås firade arbetarrörelsens dag.
Borås • Publicerad 1 maj 2008

Sedan musikkåren ställt upp sig framför rådhusterassen, de röda fanorna, plakaten och banderollerna plockats fram och vecklats ut, tågade vänstern i väg på en demonstrationsrunda på Borås gator.

Tillsammans var vänsterns slagord för dagen.

Annons

– Tillsammans kan vi göra Sverige mycket bättre och jobba för en annan regering än den vi har nu, sade dagens inbjudna talare, riksdagsman Hans Linde.

– Det är högkonjunktur ni landet men det är inte en högkonjunktur för alla. Vi ser en tillväxt av segelbåtar på Smögen, men inte av kollektivtrafiken. Det här är dagen för oss som vill förändra, sade Linde, som drog ner flera spontana applåder från åhörarna.

Var: Stora torget, Borås.

Talare: Riksdagsman Hans Linde.

Talade om: Mot borgarregeringen – för större välfärd för andra än de rika.

Publik: Ca 200.

Stämning: Uppmärksamt lyssnande.

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons