Falska Playboymodellen åtalad igen - lurade två män på halv miljon

Den falska Playboymodellen som dömts till fängelse för att ha lurat män på stora pengar, har åtalats för nya bedrägerier.
Borås • Publicerad 30 mars 2010

Den här gången ska hon ha lurat ytterligare två män på en halv miljon kronor.

Det ska ha skett med hjälp av en historia om att hon behövde ekonomisk hjälp i samband med en separation.

I våras dömde Borås tingsrätt den 32-åriga Sjuhäradskvinnan till 1,6 års fängelse för att ha lurat män på hundratusentals kronor. Hon hade fått kontakt med män på nätet och utgett sig för att vara en Playboymodell som hade ett svårt sjukt barn eller jagades av maffian.

Den förra polisutredningen visade att hon hade lurat till sig sammanlagt 845 000 kronor från flera män som tyckte synd om henne eller hoppades på någon slags förhållande. Kvinnan fälldes den gången för grovt bedrägeri, bedrägeri och övergrepp i rättssak.

Den fortsatta utredningen mot henne har lett fram till ännu ett åtal för grovt bedrägeri och bedrägeri mot två män.

Den ene mannen lurades på 338 000 kronor, som kvinnan sade att hon behövde för att lösa ut en andel av en fastighet i samband med en separation. Som säkerhet för lånet påstod hon att hon drev ett konfektionsföretag och hade fått ett förskott på en miljon dollar för ett kommande köp av konfektion.

En annan man lurades på 165 000 kronor, också det med förklaringen att kvinnan var i behov av pengar för att lösa ut en andel av en fastighet på grund av en separation.

Polisutredningen visar att de misstänkta bedrägerierna pågick före, under och efter den förra rättegången mot kvinnan.

Kvinnan medger i polisförhör att hon tagit emot pengarna, men förnekar brott.

Under den kommande rättegången i Borås tingsrätt ska bland annat ett inspelat telefonsamtal spelas upp, där kvinnan uppger för den ene av männen att hon har fått en miljon dollar som ett förskott för en affär.

Enligt åklagaren har kvinnan aldrig haft för avsikt att betala tillbaka pengarna.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.