Falsk teletekniker på Norrby flydde

Ett äldre par i Borås fick besök av en kvinna som utgav sig för att vara teletekniker och ville kolla kopplingsdosor och ledningar. Men hon flydde snabbt när mannen i huset blev misstänksam.
Borås • Publicerad 6 september 2012

Han har nu gjort polisanmälan och vill varna andra för kvinnan som bar orange väst av den typ som tekniker kan ha på sig.

Det hände i ett tvåfamiljshus på Norrby på onsdagseftermiddagen. Mannen var tillfälligt ute då det ringde på dörren. Hans hustru öppnade och där stod den unga kvinnan i västen som förklarade att hon ville kolla teleanslutningar på vinden.

Hon visades upp dit, fast när mannen en stund senare kom hem blev han direkt misstänksam och for upp på vinden.

Han frågade kvinnan vad hon höll på med och fick svar som inte alls verkade trovärdiga. Och plötsligt fick kvinnan väldigt bråttom:

– Hon sa att allt var klart och att hon inte hade tid med mig. Sedan rusade hon snabbt nerför trappan och försvann, berättar den äldre mannen för BT.

Han och hustrun tror att besöket på vinden kan ha varit en förevändning för att komma in i lägenheten och att kvinnan kanske hade en kumpan i närheten.

–Men vi har kollat och inte upptäckt att något försvunnit.

Mannen gjorde alltså polisanmälan och han har även kollat med Telia som förklarat att man inte skickat dit någon tekniker.

Kvinnan verkade vara 25-30 år. Hon var kort, smal och ljushårig och talade svenska utan brytning. Hon bar alltså väst, men däremot ingen synlig legitimation.

–Tekniker har för det mesta synliga id-handlingar och ofta ringer de i förväg vid hembesök, säger kommissarie Sture Thorstensson på kriminalavdelningen i Borås.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.