Ett år med nya pluggen innebar stor förändring

– Dammsugning är ett fruktansvärt ljud för mig, säger Börje Hultin.
Borås • Publicerad 23 mars 2008

För ett år sedan fick han en ljuddämpare att sätta i örat och nu går städningen lättare.

I samband med en stor hjärtoperation drabbades Börje Hultin på Sjöbo av två stroke. En väldigt trötthet och ökad känslighet för ljud är ett par av sviterna efter stroken. Det blir ett sådant intensivt ljud, säger han om dammsugarljudet. Att träffa människor i grupp är också påfrestande.

– Man försöker vara social, men man blir så trött.

Så ofta bryter Börje Hultin snart upp från exempelvis träffar hos brukshundsklubben och går hem. Ljudet från bilarna på Fristadsvägen när han rastar hunden är också störande, likaså vindbrus och sorlet i affärer.

– När jag går i affärer och letar efter en viss produkt, jag är glutenintolerant, kan jag inte koncentrera mig om jag inte har ljuddämparen, säger han och berättar att han ibland tvingas gå ut ur affären utan att ha handlat, om han inte har ljuddämparen med sig.

– Så ljuddämparen underlättar väldigt mycket.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.