Enorm respons efter Koros inlägg - 10 000 har läst artikeln på bt.se

Uppståndelsen har varit stor efter Stefan Koros Facebook-inlägg om den generösa tiggarkvinnan i Borås.
Borås • Publicerad 9 oktober 2014
Foto: 

På ett dygn har över 10 000 läst artikelnpå bt.se.

Det var i lördags vid lunchtid som State of Drama-medlemmen Stefan Koro var på väg in på Systembolaget i Knalleland. Utanför satt en romsk kvinna och tiggde. Bredvid henne stod två äldre damer och samlade in pengar till Världens barn.

– Plötsligt reste sig kvinnan, gick bort till en av tanterna och försökte säga något. Sedan tog hon tag i tantens arm och tömde sin kopp med pengar i insamlingsbössan, säger Stefan Koro och fortsätter.

– Jag blev väldigt berörd. Tänk att den här fattiga kvinnan gav hela sin dagskassa. Det var fantastiskt att se. Hon måste ha ett enormt hjärta.

Senare på kvällen skrev Koro ett inlägg på Facebook. Och responsen har blivit stor. Fram till i dag har statusen fått 900 gillningar, 150 delningar och 30 kommentarer.

Samtidigt har drygt 10 000 läst artikeln på bt.se, och andra sajter som lajkat.seoch Expressenhar också uppmärksammat händelsen.

– Det skrivs så mycket negativt om romerna som kommit hit så det är otroligt viktigt och fantastiskt roligt att uppmärksamma dem för sådana fina handlingar. Jag önskar att jag hade tagit ett kort på kvinnan så hon hade fått ta del av det här, men förhoppningsvis har hon fått reda på det via någon annan, säger Stefan Koro.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.