Annons

En i respirator på Borås lasarett

Tio personer var på morgonen i dag inlagda på Södra Älvsborgs sjukhus sedan de insjuknat i svininfluensa, men tre har kunnat åka hem.
Borås • Publicerad 10 november 2009

På tisdagskvällen var det sammanlagt åtta personer med svininfluensa som vårdades på sjukhuset, och under natten hade det kommit in ytterligare två. På onsdagsförmiddagen hade tre av dem fått lyckad behandling och kunde skrivas ut. Två personer har vårdats i respirator på intensivvårdsavdelningen, på onsdagsmorgonen hade en av dem kommit ur respiratorn. Båda två är män i 40-årsåldern.

De övriga patienterna, varav ett barn, vårdas på infektionskliniken.

Annons

Fått in sju patienter

Så sent som måndags var antalet inlagda på sjukhuset med misstänkt eller konstaterad svininfluensa fyra patienter. Enligt sjukhusets informationsavdelning ska tre utav dessa skrivits ut i går morse. Med andra ord har man fått in sju nya patienter med andnöd bara under gårdagen, och två under natten.

– Smittan sprider sig mycket snabbt nu, säger Björn Gustavsson, informationschef, till BT.

Tidigare i veckan uppgav Smittskyddsinstitutet att under vecka 44 vårdades 51 patienter på sjukhus i landet, varav tre i respirator. En behandlades med Ecmo – konstgjord lunga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons