Efter BT:s artikel: Företag backar om annonskrav

För några veckor sedan fick Boråsföretaget en obehaglig överraskning.
Borås • Publicerad 7 oktober 2008

Ett krav på annonser för 14?000 kronor som aldrig beställts.

Beställningen bestreds men efter att BT skrivit om fallet backade annonsföretaget.

– Jag är nöjd. Det här bevisar att det lönar sig att bita ifrån, säger Per-Göran Tenbrink som hade tänkt att göra rättsfall av saken driva fallet till domstol.

Det var för en knapp månad sedan som ett företag från Stockholmstrakten ringde och presenterade ett erbjudande om annonsering i en företagskatalog.

Per-Göran Tenbrinks dotter, som är anställd i företaget, tog emot samtalet. Hon sade nej till erbjudandet men uppmanades trots detta att bekräfta i ett fax att tidigare företagsuppgifterna stämde. I tron att det var Eniros Gula Sidorna bekräftade hon uppgifterna och returnerade faxet. Dottern uppfattade aldrig att faxet egentligen var en beställning.

Fast i en beställning

Helt plötsligt satt det lilla företaget fast i en beställning av annonser på nästan 14?000 kronor.

Per-Göran Tenbrink tog sig an att driva fallet åt företaget som ägs av hans fru.

Stockholmsföretaget var dock benhårt i sin inställning. Torts att beställningen bestreds från allra första början, stod beställningen fast.

Men bara några dagar efter att BT skrivit om det inträffade så får Boråsföretaget ett telefonsamtal av företaget från Stockholm.

– Jag har ju pratat med dem förut men den här gången var det en helt annat tonläge. Nu sa den som ringde från företaget att man var villig att styrka beställningen, säger Per-Göran Tenbrink.

Vad har ni dragit för lärdom av det här?

– Att det lönar sig att bita ifrån.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.