Annons

Dyrare fjärrvärme i Borås 2010

Borås energi och miljö räknar i år med ett nollresultat. Nästa år skall intäkterna öka bland annat genom höjda fjärrvärmeavgifter.
Borås • Publicerad 10 november 2009

Borås energi och miljö har påverkats av finanskrisen. Mindre mängder avfall och deponi att ta hand om och sjunkande energipris har påverkat ekonomin under 2009.

I nästa års budget räknar det kommunala bolaget med att öka intäkterna med 49 miljoner kronor till 707 miljoner kronor. Det görs bland annat genom att priserna för fjärrvärme och fjärrkyla höjs med två till fyra procent i de olika prisgrupperna.

Bolaget räknar också med att öka intäkterna av försäljning av biogas då fler stadsbussar beräknas köra med biogas och försäljningen vid tankstationerna beräknas öka. Dessutom räknar bolaget med ökad produktion av el och mer avfall att ta hand om under året. Taxan för renhållning kommer att vara oförändrad.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons