Trots att boråsaren har näringsförbud misstänks han ha fortsatt att driva ett bolag och nu åtalas han för grova ekobrott och överträdelse av förbudet.
Borås • Publicerad 17 november 2011

Enligt vice chefsåklagare Ove Jäverfelt vid ekobrottsmyndigheten är 47-åringen ansvarig för att bolaget lämnade felaktiga momsdeklarationer och fuskade med arbetsgivaravgifter och skatt som påstods ha dragits från anställdas löner.

Affärerna doldes bland annat med falska fakturor och det fanns risk att bolaget skulle dra sig undan från moms och andra skatter på över 600 000 kronor.

Det påstådda fifflet ska ha pågått fram till i våras, men redan i janauri förra året fick boråsaren näringsförbud i fem år efter beslut av Borås tingsrätt. Senare det året fastställde hovrätten en dom på åtta månaders fängelse för grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenärer.

Boråsaren har många gånger figurerat i utredningar om ekobrott i bolag som utfört svetsjobb och andra arbeten på entreprenad.

Åklagaren kräver nu att näringsförbudet förlängs från 2015 till 2020.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.