Dömd för bilkrasch i 180 km/h

53-åringen körde i 180 km/h på riksväg 40, tappade kontrollen och for över vajerräcket där han frontalkrockade med en mötande bil. I dag fälldes mannen för bland annat grov vårdslöshet i trafik.
Borås • Publicerad 2 december 2011
Skadorna på bilarna blev stora.
Skadorna på bilarna blev stora.Foto: Jan Pettersson/BT Arkiv

Olycksfärden inträffade i april 2009. 53-åringen kom från Ulricehamnshållet när han hamnade långt ut i körbanan och fick sladd. Bilen ska därefter ha flugit cirka 15–20 meter över mitträcket innan den frontalkrockade med en personbil i den motsatta körbanan. Den kvinnliga bilisten blev sedan påkörd bakifrån av en lätt lastbil.

53-åringen skadades allvarligt i olyckan och kvinnan i den andra bilen fick en fotledsfraktur samt en finger- och en nackskada. I den tredje bilen klarade sig föraren oskadd.

Tingsrätten finner att det främst var den höga hastigheten och ett slitet däck som gjorde att mannen tappade kontrollen över fordonet.

53-åringen fälls för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada. Han får en villkorlig dom som förenas med 75 timmar samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till ett försäkringsbolag på cirka 265 000 kronor.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.