GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dockspel för fulla hus i Borås

En teaterchefs dröm är att få spela inför fullsatta hus.
Den drömmen har gått i uppfyllelse för Hemgårdens personal.
Borås • Publicerad 12 februari 2008
Fullt hus på Hemgården.
Fullt hus på Hemgården.Foto: PeGe Johansson
Fr.v. Bodil Andersson och Monica Larsson. Dockteaterskådespelare tillsammans med förskolebarnen William Otterdahl och Amelie Di Soursa.
Fr.v. Bodil Andersson och Monica Larsson. Dockteaterskådespelare tillsammans med förskolebarnen William Otterdahl och Amelie Di Soursa.Foto: PeGe Johansson

Förväntansfulla barn i en fullsatt salong. Hemgårdspersonalen gör sig redo för att årets stora teaterhändelse: "Djungelvrål", en dockteaterföreställning.

– Varje år i över 20 år har personalen på Hemgården spelat dockteater. Det har blivit en tradition att vi spelar klassisk dockteater, och det uppskattas av barnen och förskolepersonalen. För 30 kronor får barnen se teater och sen blir det fika efteråt, säger Bodil Andersson, föreståndare.

Runt 800 barn kommer under vinterlovveckan att kunna se "Djungelvrål" på Hemgårdens lilla mysiga teater. Barnen sitter på golvet. Personalen – skådespelarna – finns bakom ett skynke och bara dockorna syns högt uppe på scenen.

Bt.se träffar förskolebarnen Amelie Di Soursa och William Otterdahl före föreställningen. De får hålla i dockorna och träffa rösterna bakom figurerna "Billy och Lilly" som har huvudrollerna.

– Lite nervöst säger Amelie.

– Jag tycker ormen ser läskig ut, säger William.

De båda bänkar sig sedan tillsammans med barn från Sjögården, Tummarp, Malmen, Nävern, Sörmarken, Byttorp och Sjöbogården.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.