Annons

Detta har hänt

Bakgrunden till bygget vid Allégatans slut.
Borås • Publicerad 20 maj 2008

2005: i september lanseras idén om ett höghus i kvarteret Vitsippan vid Allégatans slut. Politikerna är positiva och den första modellen presenteras på Vision-Boråsdagen.

2006: Skanska erbjuds att komma med ett förslag på höghuset. I gengäld får företaget släppa till mark på Pantängen. Ärendet vållar politisk debatt och flera politiker vill hellre ha en arkitekttävling. Socialdemokraten Leif Olsson överklagar beslutet.

Annons

2007: Planprogrammet för kvarteret Vitsippan presenteras. Förslaget är att det skall byggas ett hus med 25 våningar med kontor, handel och bostäder. Skanska är inte längre intresserade och väljer att bygga på Hestra i stället.

2008: Planprogrammet antas och nu talas också om hotellverksamhet i höghuset. Politikerna vill inte binda upp sig för hur högt huset skall vara och det talas om en byggtävling.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons