GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Demserius utesluten ur SD

En av Sverigedemokraternas fullmäktigeledamöter i Borås, Isabella Demserius, utesluts ur partiet.
Högsta partiledningen har tagit beslutet och orsaken är den splittring som Isabella Demserius anses har orsakat.
Borås • Publicerad 1 februari 2012
Foto: Anders Ylander

– Hon har varit den ledande personen för splittringen inom vår kommunförening, säger Krister Maconi, gruppledare för SD i fullmäktige i Borås.

– Uteslutningen är sällsynt välförtjänt. Situationen har blivit ohållbar på grund av hennes agerande då hon lade energi på att prioritera sin agenda, säger han.

Isabella Demserius har ännu inte fått det officiella beskedet att hon uteslutits utan har hittills bara fått höra det ryktesvägen.

Hon säger att detta är en hämndaktion på grund av den polisanmälan hon gjort om misstänkta oegentligheter i partiet.

– Jag är djupt olycklig och bedrövad, säger hon. Jag har trott att partistyrelsen värnar om partiet. Som kassör måste man anmäla oegentligheter. Jag har inte gjort något fel.

Hon är helt övertygad om att detta är en bestraffning för den polisanmälan hon gjorde mot de ledande Sverigedemokraterna i Borås.

– Men jag är inte arg på SD:s partiledning, jag förstår att de inte fått veta sanningen.

Isabella Demserius säger att hon fått yttra sig till partiledningen, men hon bad också att få komma upp och informera dem, men det har hon inte fått möjlighet till.

– De sökte en syndabock, men det är allvarligt när man blir bestraffad för att man misstänker oegentligheter och kontaktar myndigheterna.

Krister Maconi säger att han nu hoppas det blir större arbetsro inom partiet. Stridigheterna har tagit mycket energi.

I övrigt skall fullmäktigegruppen fungera som vanligt, säger han. En ersättare är långtidssjukskriven och han hoppas denne blir frisk.

Isabella Demserius säger att hon inte tänker lämna sitt uppdrag i kommunfullmäktige och som nämndeman.

Hon säger att hon kan vara kvar som politisk vilde.

Förutom att Isabella Demserius uteslutits har en medlem i SD i Borås fått en varning av partistyrelsen.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.