Annons

De prisas för sitt miljöarbete

Ett nytt koncept för miljöronder samt undervisningsbroschen ”Bli energismart!” gjorde på tisdagen Lennart Dahlén, miljö- och säkerhetsrådgivare vid SÄS, till en av mottagarna av Västra Götalandsregionens miljöstipendium 2008.
Borås • Publicerad 23 maj 2008
Lennart Dahlén, SÄS, Håkan Larsson, Jan Emanuelsson, båda Västfastigheter samt Petra Ljungberg, NU-sjukvården fick ta emot 25?000 kronor i miljöstipendium för ett nytt koncept för miljöronder.
Lennart Dahlén, SÄS, Håkan Larsson, Jan Emanuelsson, båda Västfastigheter samt Petra Ljungberg, NU-sjukvården fick ta emot 25?000 kronor i miljöstipendium för ett nytt koncept för miljöronder.Foto: 

– Det är ett väldigt bra vardagsmiljöarbete, ett arbete som karaktäriseras av nytänkande och initiativförmåga, sade bland annat miljönämndens ordförande Per-Olof Blom (c) om broschyren ”Bli energismart!”, och tyckte att den kunde användas i utbildningssyfte i hela regionen.

Broschyren Energismart och konceptet för miljöronder har tagits fram av en grupp, bestående av Lennart Dahlén, Jan Emanuelsson och Håkan Larsson från Västfastigheter samt Petra Ljungberg från NU-sjukvården. Prissumman på 25? 000 kronor ska användas till att ytterligare utveckla miljöarbetet och sprida kompetensen inom regionen.

Annons

Totalt delades tre miljöstipendier ut vid regionfullmäktiges sammanträde i Vänersborg.

De övriga mottagarna är, transportavdelningen vid NU-sjukvården för införandet av NU-turen, en buss för tjänsteresor mellan Uddevalla sjukhus och NÄL, samt naturbruksgymnasiet Sötåsen för samordning av inköp, transporter, med mera samt för byggandet av en biogasanläggning.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons