unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

De lämnar vården för att driva butik

Systrarna Shari Minouiepour Wiklander och Maral Minouie Pour jobbar båda inom vården, som barnmorska och diabetessköterska. Men när möjligheten dök upp att öppna inredningsbutik i Borås tog de chansen.
Systrarna Shari Minouiepour Wiklander och Maral Minouie Pour ska starta inredningsbutik i centrum.
Systrarna Shari Minouiepour Wiklander och Maral Minouie Pour ska starta inredningsbutik i centrum.
Foto: Lisa Stevik

På Torggatan i Borås, där konkursdrabbade klädbutiken Joy tidigare låg, kommer i början av november en ny butik att öppna. Inredningskedjan Boligheter har fått nya franchisetagare – systrarna Shari Minouiepour Wiklander och Maral Minouie Pour.

Storasyster Shari Minouiepour Wiklander har sedan hon var ung haft ett stort intresse för inredning, men hon drömde även om att bli barnmorska och den vägen blev det. Trots att lillasyster Maral Minouie Pour inte delade inredningsintresset lika starkt, var det hon som tipsade om att Boligheter i somras sökte franchisetagare.

– Hon ringde upp mig och sa att ´om de ska öppna i Borås så är det ju vi som ska driva butiken,´ och det var jag med på ganska snabbt, berättar Shari Minouiepour Wiklander.

Att byta bana var dock inte självklart, trots coronavåren är det inte vårdens villkor som gjort att systrarna ger sig in i en annan bransch.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Det har inte varit något lätt beslut för någon av oss, vi trivs väldigt bra i vården båda två. Men jag har länge varit inne på att starta eget och Shari har sitt intresse för inredning, så det blev klockrent för oss på något vis. Vi är bägge på toppen av våra karriärer inom vården, och man ska ju lämna när det är som roligast.

Men det ovanliga året som ligger bakom oss har ändå bidragit till att de vågade ta steget just nu.

– Pandemin har stärkt tankarna om att det gäller att ta de chanser man får, ibland visar livet vägen och då kände vi att ´nu kör vi´, säger Shari.

– Pandemin har nog varit en tankeställare hos många, man har tvingats fundera på livets mening och vad man vill uppnå under sin tid här, fortsätter Maral.

Sedan första kontakten togs med Boligheter i somras har det gått undan och om allt blir klart enligt plan så öppnar butiken under första veckan i november.

– Det kommer finnas något för alla, men stort fokus ligger på skandinavisk design och på fin barninredning. Jag tror att många fått upp ögonen för design och kvalité, och vill ha något som är lite unikt, säger Maral Minouie Pour