Containern hamnade på snödriva

Hallå där... ? Leif Häggblom, Lastbilscentralen i Borås vars container hamnade på en snövall på Sjöbo. Hur kunde det här hända egentligen?
Borås • Publicerad 16 december 2010
Containern på Sjöbo, som placerats ovanpå en snödriva, innebär en uppenbar risk för förbipasserande.
Containern på Sjöbo, som placerats ovanpå en snödriva, innebär en uppenbar risk för förbipasserande.Foto: Lars-Åke Green

– Exakt hur det gick till har jag svårt att uttala mig om. Vad jag vet är placeringen var kundens önskemål. Skälet var att det var snö överallt och han önskade den där.

På ena sidan finns en trottoar. På den andra finns vägen. Snö smälter. Finns det inte en uppenbar risk här?

– Jo, det är inte bra. Det ska absolut inte se ut så och det brukar det inte heller göra när vi placerar containrar. Den skall stå på gatan, det här är inte normalt.

Varför ställdes containern på snövallen från första början då?

– Det borde den givetvis inte gjort. Oavsett vad kundens önskemål var borde vi vägrat att ställa den på snövallen. Det ser inte bra ut.

Vad händer med containern nu?

– Vi har fått indikationer på att det ser osäkert ut och därför skall den flyttas så fort som möjligt. Exakt när det händer vet jag däremot inte.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.