Bus och knåp på scoutläger

Det var fullt sjå, stor byggglädje och höga förväntningar när cirka 2100 scouter på söndagen reste distriktsscoutlägret Kvarnen 2009.
Borås • Publicerad 3 augusti 2009
Marie Lichtenberg, Stina Nordgren, Ellica Eriksson, Gina Tellnor, Linnea Svensson och Anders Claesson ser fram emot veckans stora scoutläger.
Marie Lichtenberg, Stina Nordgren, Ellica Eriksson, Gina Tellnor, Linnea Svensson och Anders Claesson ser fram emot veckans stora scoutläger.Foto: Catalina Bruna

– Det krävs lite jobb men vi har gjort det förr och idag har vi tur med vädret, säger Anders Claesson, scoutledare för Immanuelskyrkan SMU.

Nu väntar flera dagar av olika aktiviteter – spårning, hantverk, sport och tävlingar. Och så ska det lagas mat. Kårerna hämtar mat på ett utdelningsställe för att sedan laga den i eget kök.

Ett gäng från Bredared står med händerna i diskbaljan. Det är första gången de är på ett så här stort läger.

– Det är bra att man får vara ifrån tv:n och så, säger Linnea Svensson, tolv år.

Och så får man vara uppe sent och busa med kompisar. Scoutläger när det är som bäst.

Catalina Bruna
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.