Budgetglädje på Bodaskolan

Ombyggnaden av Bodaskolan startar redan nästa år.
Borås • Publicerad 24 oktober 2008
Rektor Helene Ottersgård och eleverna på Bodaskolan jublar. Äntligen får de den efterlängtade ombyggnaden.
Rektor Helene Ottersgård och eleverna på Bodaskolan jublar. Äntligen får de den efterlängtade ombyggnaden.Foto: Tomas Karlsson
Snart kan Bodaskolan kalla sig Den nya Bodaskolan.
Snart kan Bodaskolan kalla sig Den nya Bodaskolan.Foto: Foto Tomas Karlsson

Pengar anslås i investeringsbudgeten till att sätta i gång den efterlängtade renoveringen.

– Fantastiskt roligt, säger rektor Helene Ottersgård.

Bodaskolans ombyggnad har tidigarelagts i den investeringsbudget på 360 miljoner kronor som sexpartimajoriteten i Borås presenterat. Andra projekt, som de nya förskolorna på Hestra och Milstolpen i Brämhult får däremot vänta ytterligare ett år.

Det innebär att man får ha kvar paviljonger och lägenhetsdaghem i de båda kommundelarna ytterligare ett tag, säger Lars Nordin, chef för lokalförsörjningskontoret.

När det gäller skolinvesteringar är Särlaskolan och Bodaskolan de stora projekt som sätts i gång nästa år.

– Vi har hört många signaler från Bodaskolan och därför lägger vi den tidigare, säger kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (fp). Dessutom är det bra att sätta i gång en del projekt när vi närmar oss en lågkonjunktur.

Helene Ottersgård är glad.

– Ventilationen är katastrof, det påverkar både elever och personal. Det har byggts skolutrymmen av sådant som egentligen inte är sådana utrymmen, säger Helene Ottersgård.

Antalet elever är i dag större än när skolan byggdes och skolan har behov av att möta elevernas individuella behov på ett annat sätt, berättar hon.

– Vi har redan börjat jobba med arbetsnamnet Den nya Bodaskolan. Nu får vi mer drivkraft att forma den nya skolan, säger hon.

Totalt avsätts 91,7 miljoner till ombyggnaden av Bodaskolan. Då ingår också fritidsgård, bibliotek och en samlingssal i den nya skolan.

I Brämhults kommundel är man dock inte överens om vad som skall rymmas i den ombyggda skolan.

– Men vi vill inte avvakta längre, utan avsätter pengarna så vi kan börja projektera, säger Morgan Hjalmarsson.

Investeringar som påbörjas eller görs nästa år: Nya campingstugor SaltemadAlidebergsbadetSkateboardhallTillbyggnad av förskolan i BredaredNy förskolan LiljebergetRenovering KullagårdenNy förskola BäckarydNy förskola SjömarkenskolanNy förskola SparsörTillbyggnad FrufällegårdenOmbyggnad BodaskolanOmbyggnad SärlaskolanIdrottshall DaltorpsskolanLSS-boende Kelvinsgatan

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.