GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BT storsatsar på studenten i Borås – visar ALLA utspring

När pandemin sätter käppar i hjulet växlar BT upp och erbjuder alla prenumeranter en heltäckande studentbevakning från gymnasieskolorna i Borås.
Studentbilder från Bäckäng 2020.
Studentbilder från Bäckäng 2020.
Foto: Anton Hedberg

De traditionsenliga studentutspringen kommer att bli av även detta pandemiår. Men restriktionerna gör det svårare för anhöriga att få dela det speciella ögonblicket med de nyexaminerade studenterna.

Istället erbjuder BT alla prenumeranter möjligheten att få se alla studentutspring från gymnasieskolorna i Borås. Nytt för i år är vi även kommer att filma friskolornas utspring.

– Det känns väldigt roligt att vi även i år kan visa studentutspringen från alla skolor. Vi gjorde en liknande satsning i fjol och vi märkte ett enormt intresse att få se sina vänner eller barnbarn springa ut denna stora dag. Även i år påverkar ju coronapandemin studenten så alla anhöriga och bekanta kommer inte ha möjlighet att närvara på plats, men då kan man i stället följa klasserna hos oss på bt.se eller i vår app MinBT, säger Carl Lind, BT:s redaktionschef.

Succékonceptet från ifjol återanvänds vilket innebär att du som prenumerant i förväg kommer att få reda på när klasserna just du är intresserad av springer ut. Strax efter utspringet laddas klippet upp och kan spelas om och om igen.

Utöver det kommer BT ha utsända reportrar som hoppar mellan de olika skolorna för att prata med glada studenter och stolta föräldrar.

Frågor och svar om studenten på bt.se

Är det en livesändning?
Nej, vi spelar in utspringen och lägger sedan direkt ut dem på bt.se. Det gör vi eftersom flera skolor har utspring samtidigt. Hade vi haft en livesändning hade vi bara kunnat visa ett av dem när så många som fem klasser kan springa ut vid samma tidslag.
För att kunna visa alla klasser spelar vi i stället in och släpper den inspelade versionen på sajten direkt efter att utspringet är klart.
Kommer ni att visa studenten från fler orter än Borås?
I Ulricehamn kommer vår systertidning Ulricehamns Tidning att ha en livesändning från Tingsholmsgymnasiets utspring.
På övriga orter i Sjuhärad kommer vi att ha reportrar på plats men inga inspelningar likt vi har i Borås.
Jag har tidigare läst att ni bara visar från kommunala skolor. Vad gäller egentligen?
BT publicerade en artikel den 21 maj om att vi endast skulle sända från de kommunala skolorna. Sedan dess har vi lyckats få in extra resurser för att även kunna visa friskolornas utspring, vilket vi är mycket glada för!
Så vi kommer att visa utspring från alla gymnasieskolor i Borås.
Varför visar ni studenten bara för prenumeranter?
Studenten är vår mest personalkrävande insats på hela året och vi har tagit in mycket extrapersonal för att kunna genomföra den här satsningen. Därav känner vi att vi behöver ta betalt för innehållet.
Men för att alla ska kunna se studenten för en billig peng kommer vi under studentveckan att sänka priset på Digital Bas till 59 kr första månaden samt dygnspris till endast 39 kronor.
Behöver du hjälp med att skapa ett digitalt konto eller har fråga välkommen att kontakta Kundcenter på kundcenter@bt.se eller 033-70 00 700.

Läs mer