GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tio år sedan mordet i Sparsör – lyssna på podden om mordet

Alla fem delar av BT Dokumentärs podd Mordet i Sparsör har nu släppts. Här kan du lyssna på alla avsnitt.
BT Dokumentär finns också i appen Podcaster till Iphone, samt på Spotify och Acast.
Vill du läsa mer om fallet. Besök vår specialsajt där du hittar extramaterial såsom bilder, tidningsklipp, persongalleri och tidslinje.
Borås • Publicerad 8 augusti 2019 • Uppdaterad 18 mars 2020

Avsnitt 1:

Ungdomarna lämnade hemmafesten i Sparsör runt två på natten och åkte buss mot Fristad eller Borås. Malin Kristiansen sågs till ståendes på busshållplats Sparsörskolan tillsammans med några kompisar.

Morgonen efter såg mamma, Lena Kristiansen, att Malins säng var orörd.

Vänner, familj och bekanta engagerade sig i sökandet efter Malin under lördagen och söndagen. Polis sökte med hundar och helikopter.

I första avsnittet av dokumentärserien går vi igenom Malins sista timmar i livet.

Lyssna här:

Avsnitt 2:

Polishundar och helikopter sökte efter Malin under lördagsnatten och söndagen. Även vänner och gärningsmannen själv var ute och letade.

Runt 15 på söndagseftermiddagen gjorde en hundförare ett fynd i en bäck.

I avsnitt två berättar vi om polisens arbete och om hur man snabbt fick upp ett spår om en huvudmisstänkt.

Lyssna här:

Avsnitt 3:

Den unge gärningsmannen, som vi valt att kalla för Rickard i dokumentärserien, misshandlade Malin svårt och lade henne sedan i en bäck.

Hur kunde det hända? Varför hände det? Och vem är egentligen Rickard?

I avsnitt tre berättar vi om gärningsmannen och går igenom mordnatten så som Rickard berättat det. Vi hör honom själv berätta i förhör från 2009.

Lyssna här:

Avsnitt 4:

Tre timmar efter att Malin hittats död startar någon en tråd på Flashback.

I det fjärde avsnittet ska vi berätta mer om hur det påverkade utredningen – och om rättegångsprocessen där familj och vänner får möta gärningsmannen i rättssalen.

Lyssna här:

Avsnitt 5:

I avsnitt 5 avslöjar BT Dokumentär att den tonåring som mördade Malin flyttades runt under sin behandling och fick möta en rad olika psykologer.

När han frigavs bedömdes han vara i behov av fortsatt vård, men han tackade nej – och kommunen valde att inte besluta om tvångsvård trots att möjligheten fanns.

Två år senare begick han en grov våldtäkt på Cypern.

Lyssna här:

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.