GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BT Dokumentär kvar på poddtoppen – mest lyssnad i landet

Intresset för BT:s poddserie om mordet på Malin Kristiansen i Sparsör är stort.
Redan under premiärdagen under fredagen gick första avsnittet upp i topp över landets mest populära podcasts.
På tisdagen ligger BT Dokumentär fortsatt i topp.
Borås • Publicerad 1 juni 2019 • Uppdaterad 3 juni 2019
Jennie Ölund och Elin Kullander gör podden BT Dokumentär: Mordet i Sparsör.
Jennie Ölund och Elin Kullander gör podden BT Dokumentär: Mordet i Sparsör.
Foto: Sanna Tedeborg

Jennie Ölund (reporter), Elin Kullander (klippning/manus) och Eric Klefberg (producent) ligger bakom BT Dokumentärs tredje säsong.

Hade ni förväntat er det här?

– Vi visste att det som hände i Sparsör för tio år sedan engagerar. Mängden människor som har valt att ställa upp och berätta om de där dagarna i augusti 2009 har visat att det här är ett fall som lever kvar. Vi har försökt skildra en händelse som ibland känts väldigt svår att berätta om, och vi är oerhört glada över att så många har valt att lyssna, säger Elin Kullander.

Varför tror ni att den här händelsen engagerar?

– Som flera av dem vi har pratat med sagt är det mycket ovanligt att så unga personer begår så grova brott mot jämnåriga. Och det faktum att man inte får någon tydlig bild av vad som egentligen hände lämnar nog många med en stor sorg och undran över hur detta kunde hända i Sparsör, säger Jennie Ölund.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Många har berörts och hört av sig och sagt att de minns vad de gjorde den helgen. Flera verkar också vara väldigt spända inför att lyssna vidare på nästa avsnitt, säger Jennie.

Vad kan ni avslöja om fortsättningen?

– I de kommande avsnitten ska vi berätta mer om vad som hände den där kvällen och man får höra utdrag från förhören när gärningsmannen berättar sin version. Det dyker också upp flera röster som aldrig förut berättat om sina upplevelser från den helgen. Vi avslöjar också helt nya uppgifter i sista avsnittet, så det finns många anledningar till att fortsätta lyssna, säger Elin.

Andra avsnittet av poddserien Mordet i Sparsör släpptes söndagen den 2 juni och avsnitt 3 den 4 juni. Totalt blir det fem avsnitt i serien.

De tidigare säsongerna handlar om mordet på Reijo Daag i Viskafors 1976, och om sabotaget mot Häglaredsmasten 2016.

Karin SamuelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.