Bra tips om storbranden på Hulta gör polisen hoppfull

Polisen har fått detaljerade tips om storbranden på Hulta som anses mycket intressanta. Bland annat uppgifter som endast en gärningsman borde känna till.
Borås • Publicerad 15 september 2008
Branden startade i en bil och spred sig till fastigheten.
Branden startade i en bil och spred sig till fastigheten.Foto: Tomas Karlsson/BT Arkiv

– Vi har en hel del att jobba med just nu, säger Göran Arvidsson vid länskriminalen i Borås.

Han talar om att försöka ”sätta en person bakom tipsen”, vilket kan innebära att koppla samman information med en viss individ.

Det låter som om läget är hoppfullt?

– Nej, det vill jag inte säga. Bränder är alltid svåra att utreda, bland det svåraste som finns. Men de senaste två veckorna har vi fått mycket bra information som vi jobbar för fullt med och vi får se hur långt vi kan komma, svarar Göran Arvidsson.

Han vill inte närmare gå in på vad det är för tips:

– Men det är information om hur och varför branden uppstått. Det är uppgifter som bara en gärningsman och polisen borde känna till.

Länskriminalen utreder en hel serie bilbränder som inträffat i Borås under senare tid.

– Vi har gjort en analys och tror inte att samma gärningsman ligger bakom alla bilbränder. Motiv och gärningsman varierar, förklarar Göran Arvidsson.

Ett brödrapar sitter häktade för en brand på Hässleholmen i augusti, då två parkerade bilar totalförstördes. Dådet misstänks vara en försäkringsbluff.

– När det gäller övriga bränder står vi där vi står. Men vi tror inte att någon pyroman härjar. Det finns andra orsaker till att det brann vid just de tillfällena, anser Göran Arvidsson.

BT har tidigare skrivit att den eller de som låg bakom branden på Hulta själva kunde ha blivit brännskadade. Då efterlyste polisen tips om personer med svedda ögonbryn eller andra skador.

Förloppet var snabbt, nästan explosionsartat, och mycket bensin kan ha hällts ut. Därför trodde polisen någon kunde ha skadats.

– Några sådana uppgifter finns inte i tipsen vi bearbetar just nu, säger Göran Arvidsson.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.