Boråsskola saknar bibliotek – kan få böta 200 000

Skolinspektionen har beslutat om föreläggande med vite på 200 000 kronor för att ge eleverna vid Realgymnasiet tillgång till ett skolbibliotek.
Borås • Publicerad 3 oktober 2014

Det står klart enligt ett pressmeddelande från Skolinspektionen. Realgymnasiets elever har inte tillgång till ett skolbibliotek som används i skolans pedagogiska verksamhet, för att stödja elevernas lärande.

Skolinspektionen har tidigare kritiserat och ställt krav på skolan för att man inte rättat till bristen. "Om bristerna inte rättas till före den 15 december 2014 kan Skolinspektionen ansöka hos förvaltningsrätten om att företaget ska betala vite på 200 000 kronor till statskassan", står det i pressmeddelandet.

– Skolans skolbibliotek har ett otillräckligt innehåll för att kunna bidra till elevernas kunskapsutveckling. Vi förutsätter därför att Lärande i Sverige AB nu omedelbart ser till att skolans elever får tillgång till ett bibliotek med ett innehåll som motsvarar de krav som ställs i skollagen, säger Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler.

Skolan har rättat till övriga brister som Skolinspektionen påpekade vid tillsynen i juni tidigare i år.

Eric Klefberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.