GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråsinfluencern Matilda Djerf köpte skärgårdshus – för 23 miljoner

Influencern Matilda Djerf, 25, har nyligen blivit ägare till ett sommarhus i Göteborgs skärgård.
Prislappen för den 68 kvadratmeter stora villan landade på 23 miljoner kronor.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borås • Publicerad 25 januari 2023 • Uppdaterad 30 januari 2023
BT har varit i kontakt med Matilda Djerf, som avböjt en intervju.
BT har varit i kontakt med Matilda Djerf, som avböjt en intervju.Foto: Mia Höglund

Det 68 kvadratmeter stora sommarhuset ligger beläget i Göteborgs skärgård, vid stranden. Den över 90 år gamla fastigheten hade till en början ett utropspris på 26 miljoner kronor och ska ha legat ute till försäljning ett tag, enligt Göteborgs-posten.

Men nu har huset sålts, tre miljoner kronor billigare, till influencern och boråsaren Matilda Djerf.

Karriären på sociala medier drog igång efter att Djerf startade en blogg för att hålla kontakt med familjen under en resa till Karibien.

Följarantalet växte fort och när BT intervjuade henne 2017 hade hon gått från 1000 till 130 000 följare på Instagram, på bara ett år. Framgångarna ledde till designsamarbeten med modebolag, bland annat Boråsbaserade Gina Tricot.

I dag driver Matilda Djerf ett eget klädmärke och med nästan tre miljoner följare på Instagram kan hon klassas som en av Sveriges största influencers.

BT har sökt Matilda Djerf, som avböjt en intervju.

Julia RunforsSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.