GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråsföretag utreds efter flertalet polisanmälningar

En förundersökning om misstänkt bedrägeri har inletts efter många polisanmälningar mot Mainztreet Media i Borås.
Borås • Publicerad 4 september 2014
Foto: Lennart Magnusson

Den kände företagaren Reimar Westerlind sitter i bolagets styrelse, men det drivs av två personer som hade viktiga befattningar på skandalomsusade Yellow Register.

– Vi jobbar seriöst och skulle det visa sig att någon kund inte är 110 procent nöjd så löser vid det, säger Marcus Johansson, en av de två som äger och driver Mainztreet Media.

– Det här är två killar som kommer från ett företag som inte var bra. Men de är jätteduktiga och jag ville stötta dem, säger Reimar Westerlind.

Yellow Register i Borås blev ökänt för sina säljmetoder. Småföretagare över hela landet ansåg sig lurade att teckna dyra avtal som var mycket svåra att bryta.

Marcus Johansson ansvarade bland annat för rekrytering av säljare. Kristofer Larsson var toppsäljare som lyftes fram som exempel för nyanställda.

Båda sade upp sig från Yellow Register när det stormade som mest och startade Mainztreet Media, som bland annat sålt en tjänst som ska skydda mot telefonförsäljning.

Men Mainztreet Media har polisanmälts av många som menar att försäljningsmetoderna påminner om dem som Yellow Register använde.

– Vi har inlett förundersökning. Ännu har ingen hörts eller delgivits misstanke om brott, säger Torsten Jaeckel, chef för den polisenhet i Västra Götaland som bland annat utreder fakturabluffar.

Marcus Johansson och Kristofer Larsson sitter inte i styrelsen för Mainztreet Media. Reimar Westerind är ende ordinarie ledamot, dessutom finns en suppleant.

– Vi ville ha en extern styrelse. Reimar är ju oerhört kompetent och erfaren och vi är väldigt tacksamma att han ställde upp, säger Marcus Johansson.

Han tycker det är olyckligt med så många anmälningar och menar att problem hade lösts om kunder istället kontaktat företaget.

Läs mer i torsdagens Borås Tidning eller i eBT.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.