Annons

Boråsare dömd för misshandel på Ålandsfärja - släpade kvinna i håret

En 28-årig boråsare har dömts för misshandel och ofredande efter att oprovocerat ha attackerat ett kompisgäng på Ålandsfärjan.
Borås • Publicerad 27 november 2009

Kryssningen till Mariehamn i slutet av mars förra året blev inte alls vad ett kompisgäng från Stockholmstrakten hade tänkt sig. När några av vännerna hade gått upp på dansgolvet på färjan Birka Princess ställde plötsligt den i dag 28-årige boråsaren enligt flera vittnen tätt framför en av tjejerna i sällskapet och såg väldigt hotfull ut.

När en kille bad honom gå därifrån blev han arg och började måtta slag runtomkring sig. En av tjejerna i sällskapet blev släpad i håret bort från dansgolvet av 28-åringen och en annan tjej blev nedslagen. En kille fick tröjan söndersliten av boråsaren innan vakterna hann dit och kunde gripa honom.

Annons

Under rättegången i Borås tingsrätt nekade 28-åringen kategoriskt till alla anklagelser, men tingsrätten konstaterade att flera trovärdiga vittnen pekade ut honom.

Straffet blev villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst, eftersom han inte är straffad tidigare. Om fängelse hade valts istället skulle straffet ha blivit tre månader, understryker tingsrätten i domen.

Dessutom ska han betala drygt 9000 kronor i skadestånd till den ena av kvinnorna och 5500 kronor till den andra. Till mannen som fick sin tröja förstörd ska han betala 500 kronor.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons