Borås yngsta restaurangägare satsar på Repet
Sedan sommaren början driver de restaurang och café Repet i Knalleland.
19 och 20 år är de båda restauratörerna. Åldern ser de inte som något problem.
– Nej, nej. Det har ordnat sig fint med tillstånd och formaliteter. Och erfarenhet har vi från vår uppväxt. Vi kommer båda från restaurangfamiljer, säger John Sharro.
Treårig restaurangutbildning på Almåsgymnasiet ger John också de formella kvalifikationerna.
Egen restaurang är en dröm som gått i uppfyllelse för de båda kompisarna och släktingarna.
– Vi har pratat mycket om det. Möjligheten kom genom min far och farbror som drev den här restaurangen tidigare. Det blev generationsskifte, säger Mollar Sarkis.
Serverar husmanskost
Lunch är det stora för Repet. Framför allt kommer folk som jobbar på Knalleland hit. Dessutom många från arbetsplatserna på Ryda. Sommartid en hel del turister. Och så många, ofta äldre, som gör en utflykt till Knalleland och kombinerar med mat.
Som syrianer klappar kompanjonernas hjärtan speciellt för köket från östra Medelhavet. Och de verkar smått förundrade över att det är något annat som lockar kunderna mest: Raggmunk med fläsk! Och strömming...
– Men impulserna från Medelhavet uppskattas också, poängterar kocken John, även om svensk husmanskost är stommen i utbudet.
Men för dem själva blir det nästan alltid kebab till lunch. Det är det som hinns med mitt i ruschen.
Fotbollskoppling
Idéer finns för att utveckla verksamheten. Närheten till Borås Arena gör att tankarna går åt sportsbarhållet. Visst är de stolta över att Elfsborgs spelare då och då syns bland gästerna.
– Jag har själv spelat i Elfsborgs ungdomslag. Att koppla till fotboll vore kul, säger Mollar.
Sent på eftermiddagen ligger morgondagens fisk för upptining. Klockan 7.30 på morgonen börjar förberedelserna. Det blir långa arbetsdagar. Till detta kan det komma serveringsuppdrag utanför huset.
Var det någon som sa att unga inte har lust att jobba?