GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BORÅS: Ung valarbetare för SD misshandlad av flera i centrum

En 15-årig SD-representant fick en cola över sig vid valstugan på Stora torget.
Borås • Publicerad 15 maj 2019 • Uppdaterad 15 maj 2019
Andreas Exner.
Andreas Exner.
Foto: Lars-Åke Green

Bredvid andra partier har SD sin valstuga på Stora torget där valarbetare bemöter frågor inför EU-valet. Vid tretiden i dag fick den 15-åriga valarbetaren en cola hälld över sig av en annan ung kille som sedan sprang snabbt iväg.

Ungefär en halvtimma senare uppmärksammade 15-åringen förövaren på Stora Brogatan när han var på väg till centralstationen. Han tog en bild på personen, som han skulle skicka till polisen, men blev då påhoppad av honom och hans kamrater. Detta enligt distriktsordförande för SD Borås Andreas Exner.

– När de såg att han fotade hoppade de på honom fysisk och verbalt och kom över hans telefon. De ville se till att bilden försvann, säger Andreas Exner.

Killen återfick sin telefon men var skärrad av händelsen och vände tillbaka till de andra valarbetarna som på plats gjorde en polisanmälan.

– Det avskräcker unga individer att engagera sig i politiken när man blir bemött såhär. Jag hoppas att om någon uppmärksammade något kontaktar man polisen, säger Andreas Exner.

Linnéa Boström, jourhavande förundersökningsledare, bekräftar att en patrull har varit på plats och brottet rubriceras som misshandel alternativt ringa misshandel och olaga hot. Gärningsmannen är inte identifierad.

Mia HöglundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.