Borås lokaltrafik: "Vi är medvetna om problemen"

På Borås lokaltrafik är man medveten om problemet med folk som klämmer sig i dörrarna.
Borås • Publicerad 6 mars 2008

Om man reser med exempelvis barnvagn eller rollator är det viktigt att säga till chauffören, säger trafikchef Kenth Wasserman.

Kenth bekräftar att det har varit ett antal incidenter med personer som klämt sig i dörrarna på lokaltrafikens bussar– Framförallt är det linje ett, där många reser, som har drabbats, säger han.

Dörrarna ska egentligen öppnas automatiskt om någon klämmer sig i dem. Det systemet har dock inte alltid fungerat som det ska, enligt Kenth Wasserman.

– Jag vet inte varför det har krånglat på en del bussar, men så fort något sådant här händer så kontrollerar vi systemet. Det gör vi även vid vanlig service.

Kenth berättar att på de linjer där det är många resenärer med barnvagnar eller med rollatorer är problemen störst.

– Vi har märkt en ökning sedan färdtjänsten börjat utnyttja bussen, säger han.

För att undvika olyckor uppmanar Kenth Wasserman alla som behöver lite extra tid för att ta sig av och på bussen att meddela chauffören om detta.

– Då kan han koppla bort det systemet som automatiskt stänger dörrarna.

– Vi är medvetna om problemen och arbetar på att bli bättre, men än så länge har vi inte nått ända fram, säger Kenth Wasserman.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.