Blixthalka i stora delar av Sjuhärad

Det kalla vädret kommer ligga kvar över Sjuhärad under nyårsafton och det är mycket halt i stora delar av Sjuhärad. Tre bilar krockade på fredagen i Öxabäck, och på länsväg 156 vid Gunnarsbo körde tre bilar i diket mellan klockan 12 och 13.
Borås • Publicerad 30 december 2011
En av bilarna som körde av länsväg 156.
En av bilarna som körde av länsväg 156.Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Räddningstjänsten varnar för halka:

– Det är mycket förrädiskt väglag, framförallt ut mot Kind. Under eftermiddagen och kvällen ska temperaturen sjunka ytterligare och vi uppmanar trafikanter att köra lugnt, säger insatsledare Per-Anders Näsström.

18.20. En personbil körde på en älg på väg 180 i höjd med Hällered. Ingen person skadades.

15.57. En person kör av vägen mellan Fotskäl och Tostared i Marks kommun. Bilen voltar och hamnar i diket. Ingen person ska ha skadats allvarligt.

13.52. Tre personbilar har krockat på väg 1530 vid Stora mosse utanför Öxabäck. Oklart om någon är skadad. Extremt halt på platsen, enligt räddningstjänsten.

12.00-13.00. I korsningen länsväg 156 och väg 1655 mellan Kinna och Svenljunga i höjd med Gunnarsbo körde tre bilar av vägen mellan klockan 12 och 13. Inga personskador.

11.56. På riksväg 27, vid Lockryd, inträffade en singelolycka på förmiddagen. Fyra personer befann sig i bilen men ingen skadades.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.