Bilist försökte meja ner kvinna

En ung kvinna Borås tvingades fly in i skogen från en bil som två gånger försökte köra över henne.
Borås • Publicerad 4 mars 2008

Polisen söker nu tips om en silvergrå Saab som först försökte köra över kvinnan på ett övergångsställe och sedan kom emot henne på trottoaren.

– Det är en mycket märklig historia. Vi är intresserade av uppgifter om händelsen och om bilen, säger Sture Thorstensson, biträdande utredningschef vid Boråspolisen.

I söndagskväll vid halvsex gick den 24-åriga kvinnan längs vägen från Druvefors mot Kristineberg och Dammsvedjan. Hon skulle korsa ett övergångsställe nära järnvägen och såg då Saaben sakta närma sig. Eftersom den höll så låg fart antog hon att bilen saktat för övergångsstället och började korsa gatan.

Men då ökade Saaben snabbt farten och körde rakt emot henne. Hon kastade sig framåt för att inte bli överkörd.

Bilen försvann, fast kom tillbaka och körde på trottoaren rakt mot kvinnan. Hon sprang in i skogen för att komma undan.

Enligt polisen kände hon inte igen bilen eller den som körde. Hittills har det inte kommit fram några uppgifter om att kvinnan skulle vara utsatt för hot eller förföljelse.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.